Tips

Κοπή Κρέατος

Διαχωρισμός μερών

Μοσχάρι

Χοιρινό

Συμβουλές

Σωστή Συντήρηση

Με βάση τη δική μας σωστή συμπεριφορά & τους καθημερινούς ελέγχους στην αλυσίδα ψύξης των προϊόντων μας και ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες συντήρησης τροφίμων σας παραθέτουμε τις παρακάνω οδηγίες για τη σωστή τους συντήρηση. Θα σας δώσουν κατεύθυνση για το χρονικό διάστημα που μπορείτε να διατηρείτε τα τρόφιμα στο ψυγείο, ώστε να απολαμβάνετε αναλλοίωτα τα θρεπτικά τους συστατικά.

Οδηγίες για σωστή χρήση του ψυγείου

  • Μην υπερφορτώνετε το ψυγείο
  • Μη βάζετε μέσα ζεστά τρόφιμα
  • Μην ανοιγοκλείνετε άσκοπα την πόρτα του ψυγείου
  • Κρατάτε το ψυγείο καθαρό
  • Αποφύγετε να αποθηκεύετε τρόφιμα σε ανοιχτά δοχεία
  • Κρατάτε πάντα τα νωπά τρόφιμα σε διαφορετικά ράφια από τα μαγειρεμένα

Χρόνος Συντήρησης στο Ψυγείο

Συντήρηση / Ψύξη (θερμοκρασία μικρότερη των 5 ˚C)

Μοσχάρι 3 – 5 ημέρες
Χοιρινό 3 – 5 ημέρες
Αρνί / Κατσίκι 3 – 5 ημέρες
Κοτόπουλο 1 – 2 ημέρες
Μπέικον 7 ημέρες
Λουκάνικο 1 – 2 ημέρες
Κιμάς 1 – 2 ημέρες
Αυγά φρέσκα 4 – 5 εβδομάδες
Σούπες λαχανικών / κρεατικών 3 – 4 ημέρες
Υπολείμματα μαγειρεμένου κρέατος 3 – 4 ημέρες